Спешните медици в Благоевград не искат храна от „Мръсното кебапче"

Спешните медици в Благоевград не искат храна от „Мръсното кебапче" | StandartNews.com

Благоевград. Подписка под мотото „Не на мръсното кебапче" тръгна във филиала на Спешната помощ в Благоевград. Поводът за недоволството е, че медиците не искат да бъдат хранени в закусвалня, наричана от благоевградчани „Мръсното кебапче". Преди дни те с изненада разбрали, че договорът с кетъринговата фирма "Ивия", който изтича в края на месеца, е подновен за още година. Лекарите твърдят, че никой не е взел мнението им, а те отдавна били недоволни от качеството на храната.

Спешните медици, които дават 12-часови дежурства, имат право на обяд и вечеря, доставяна от въпросната закусвалня. Стойността на менюто е 2 лева. "Проблемът е, че яденето е некачествено. Отдавна настояваме да ни обслужва друга кетърингова фирма. Изненадахме се като научихме, че още една година ще ни носят ядене от "Мръсното кебапче", признават здравните работници.

Директорът на Спешния център в Благоевград д-р Величка Антова потвърди за стартиралата протестна подписка. "Обявихме обществена поръчка за доставка на храна, но нито една друга фирма не се яви на конкурса, така че нямахме избор и сключихме договор", коментира тя. Според нея протестът е подкрепен само от половината от работещите в благоевградското медицинско звено.

"За съжаление у нас всеки двама човека имат три различни мнения. Доскоро твърдяха, че всичко с храната е чудесно, че порциите са големи. Сега пък казват обратното. Не може да се угоди на всички", смята д-р Антова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай