Садят канабис и край храма на Ванга

Садят канабис и край храма на Ванга | StandartNews.com

Близо 400 килограма марихуана стана на пепел след успешна акция на петричката полиция в четвъртък. Наркотичното растение е открито в местността Рупите край едноименното село. В района се намира и храмът на пророчицата Ванга.

В нивата били прилежно засадени 196 зелени растения. При направения тест те реагирали положително на канабис. Изгорени са всичките 397 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по издирването на стопанина на канабисовата нива продължава.

Само ден по-рано полицията в Сандански изпепели 14 тона канабис. Огромна плантация бе намерена в местността Рибарниците край село Лебница. Там служителите на реда открили близо 2800 зелени растения с общо тегло 13 900 кг. В нива край санданското село Кашина пък полицаите намерили други 23 стръка с общо тегло около 115 кг.

И по двата случая бяха образувани досъдебни производства. Собствениците на имотите засега са неизвестни. Това са поредните количества унищожена марихуана по време на лятната "жътва" на канабис в Пиринско от страна на полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай