Разкриват Ларго и в морската столица

Разкриват Ларго и в морската столица | StandartNews.com

Варна. Варна трябва да има свой символ в центъра на града. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на новия спонсор на баскетболен клуб „Черно море”-Варна.

Борисов заяви, че е наредил проблемът с така наречената „дупка” в центъра на града до една година да бъде решен. По думите на министър-председателя държавата ще инвестира около 2,5 млн. лева за облагородяване на пространството в пешеходната зона на Варна, което преди десетилетия е било планирано за построяване на търговски център.

Поради неустановена собственост днес на това място има изкоп, около който се намират магазини в много лош вид. Според Бойко Борисов на това място трябва да се разкрият античните съкровища на град Варна и подобно на Ларгото в София и Римския стадион в Пловдив това място да бъде превърнато в притегателен център за посещения от страна на туристи и жителите на Варна. Борисов посочи още, че е недопустимо в центъра на града да има такава „дупка”. 

Министър-председателят допълни, че от две седмици главният архитект на Варна и неговият екип работят по цялостния план и по схемата за облагородяване на пространството. Той посочи, че има да се доуточняват някои технически подробности като отчуждаване на някои имоти в близост до парцела и отстраняване на някои постройки. Борисов изрази увереност, че след около година проектът ще бъде реализиран. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай