Раздадоха две трети от пакетите на ЕС в Кърджалийско

Раздадоха две трети от пакетите на ЕС в Кърджалийско | StandartNews.com

Две трети от правоимащите социалнослаби лица от Кърджалийска област вече получиха своите хранителни пакети по програма на ЕС. В списъците са включени над 7 500 лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през сезон 2014-2015 година, както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Помощ на отговорниците на временни пунктове оказват десетки доброволци на БМЧК и БЧК, сред които кметове на малки населени места. Голямо съдействие оказват и общинските администрации, които предоставят транспорт, за да може помощта да достигне до хората, живеещи в най-отдалечените села в областта. Раздаването на хранителни пакети вече приключи в два от осемте временни пунктове – в Кирково и Чорбаджийско.

Раздаването започна на 6 януари. Хранителните пакети съдържат 5 вида продукти. Организацията на работа на всички временни пунктове в областта бе проверена и от регионалния координатор на АСП – Лилия Кирилова.От ОС на БЧК Кърджали напомнят още веднъж на жителите на община Кърджали, че крайният срок за получаването на хранителните пакети е 29 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай