Протестиращи учители канят Рашидов в Сливен

Протестиращи учители канят Рашидов в Сливен  | StandartNews.com

13 учители от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен канят министърът на културата Вежди Рашидов на място, за да разреши проблема с директорката на училището Пенка Кушкиева, която спечели втори петгодишен мандат за директор.

"Той е човек на изкуството и ще ни разбере. Ние обаче няма да спрем и няма да допуснем втори мандат на това сбъркано управление", заяви художникът Александър Дойчинов.

"Ние протестиращите представляваме 84 процента от учителите в гимназията. Апелираме към цялото гражданство на Сливен да ни помогне. Мъчи ни мълчанието на институциите. Преди две седмици имахме среща със заместник-министър на културата и депозирахме писмо до министъра, но нямаме отговор. Междувременно започна саморазправа с протестиращите по единично. Още не знаем докъде ще стигнем, но апелираме министерството на културата да влезе в ролята си", каза още Дойчинов.

"Това е последният опит да запазим гимназията, която създадохме преди 35 години", бяха категорични преподавателите.

Те заявиха, че гимназия "Димитър Добрович е на път да стане училище за усилено изучаване на рисуване, което е срамно. "Директорката ни предупреждава какво да говорим и непрекъснато се консултира с адвокат. Обстановката е нетърпима", казаха протестиращите учители.

От своя страна Пенка Кушкиева нарече твърденията на протестиращите голословни. "Това е опит да бъда дискредитирана. Заявявам, че това е мощен удар срещу мен и опит да ми се наенесе психически тормоз, за да се откажа от спечеления по законов начин конкурс за директор", заяви Пенка Кушкиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай