Преглеждат очите на децата без пари

Преглеждат очите на децата без пари | StandartNews.com

София. Безплатно очни консултации ще получат децат от първи до седми клас в столицата. Инициативата е част от кампанията "Мамо трудно ми е да пиша", която започва в неделя. Тя се организира от Медицински център по офталмология „Ресбиомед“ и Фондация „Хорхе Алио“, Испания. Кампанията се осъществява под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова със съдействието на Столична община.

„Мамо, трудно ми е да пиша” е насочена към превенцията на детските очни проблеми. Ако те не се установят и лекуват на ранен етап, могат да доведат до необратими последици. Екипът на „Ресбиомед” ще извърши безплатни офталмологични консултации  на всички ученици от  1-ви до 7-ми клас и ще запознае учителите с най-често срещаните зрителни аномалии при децата. Проектът има амбициозната цел да обхване всички основни, средни и професионални училища на територията на Столична община чрез специално създадена мобилна очна клиника.

Началото на кампанията „Мамо, трудно ми е да пиша“ ще бъде поставено от световно известния хирург-офталмолог проф. Хорхе Алио и г-жа Мария Лопес Иглесиас, президент на Фондация „Хорхе Алио“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай