Повдигат пешеходни пътеки в Кърджали

Повдигат пешеходни пътеки в Кърджали | StandartNews.com

Готов е работният проект за повдигане на пешеходните пътеки, изграждане на изкуствени неравности и опресняване на маркировката по най-рисковото трасе в Кърджали-републиканския път I-5 - бул. „Беломорски", който е част от международния коридор № 9 през Маказа и поема интензивния трафик към Гърция.

Заданието е остойностено и предстои да бъде внесено за становище в АПИ, заяви директорът на ОПУ инж. Иван Гавазов по време на третото поредно заседание на Областния съвет за пътна безопасност, свикан от областния управител. По предварителни изчисления ще са необходими около 60 хил.лв.

Народният представител Цвета Караянчева, която участва в срещата, коментира, че е получила уверение на АПИ, че ще бъде осигурен необходимия финансов ресурс.

Придвижването на проекта е от изключителна важност, за да стартират максимално бързо ремонтните работи по пътния участък в Кърджали. Като част от международния коридор № 9 през Маказа бул. «Беломорски» поема трафика към Гърция, който особено през лятото и със старта на туристически сезон се увеличава много. От началото на юни до момента през ГКПП »Маказа» са преминали над 40 хил. автомобила.

Кърджалийски фирми предлагат общината, ОПУ и КАТ да извършат оглед на рисковия участък на пътното трасе от автогарата към хипермаркет „Лидл" и да преценят дали може да се постави светофарна уредба за регулиране на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай