Потвърдиха затвор за убиеца на Лора

Потвърдиха затвор за убиеца на Лора | StandartNews.com

Варненският апелативен съд потвърди затвор за мотициклетиста Деян Станчев, който през лятото на 2011 г. прегази на пешеходна пътека 20-годишната Лора Казанлиева. Подсъдимият ще изтърпи ефективно наказание от 2 години и 6 месеца в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

Също така ще бъде лишен да от правото да управлява автомобил за срок от 4 години. В мотивите си магистратите посочват, че деянието му е с висока степен на обществена опасност.

Лора беше блъсната на 17 юли 2011 г около 5 часа сутринта на бул."8 –ми Приморски полк". Тя беше прегазена фатално от мотора на Деян Станчев, който фучеше с 90 км/ч. Наказанието, което получи след споразумение с прокуратурата беше 2 години условно с 4 години изпитателен срок и 2 години без право да управлява МПС.

Случаят стигна до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, по чието настояване ВСК върна делото на магистратите във Варна. След съкратен процес Окръжният съд постанови същото наказание, но Апелативният върна делото за ново разглеждане и тогава беше наложена ефективна присъда.

Майката на Лора Нели Петрова стана след трагедията депутат от ГЕРБ, за да бъде гласът на почернените родители. Тя основа гражданското сдружение "Карай умно, искам живот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай