Показват майстори на шаржа в Стара Загора

Показват майстори на шаржа в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Сборна изложба "Майстори на шаржа" ще бъде показана в градската художествена галерия в областния град. Експозицията представя признатите майстори на карикатурата и шаржа Александър Божинов, Александър Добринов, Чудомир, Илия Бешков, Кирил Буюклийски, Стоян Йорданов, Тодор Карасимеонов и Теню Пиндарев. Сборната колекция от творбите им е обединена от идеята за лято, за усмивки и настроение.

Творбите са рисувани в различни техники и стилове - акварелни шаржове, рисунки с туш и перо, цветен молив, смесена техника. От платната ни се усмихват лицата на известни български интелектуалци от началото и средата на миналия век - поетесите Дора Габе и Елисавета Багряна, писателите Димитър Талев и Емилиян Станев, д-р Петър Берон, Петър Топузов, Видю, Петко Стайнов, Чудомир, Богдан Филов, Константин Щъркелов и др. Творбите са от фондовете на художествените галерии в Стара Загора, Казанлък и литературно-художествения музей "Чудомир" в Града на розите.

Изложбата ще бъде открита във вторник, 19 август, и ще остане в Стара Загора. до 6 септември. Тя ще бъде показана и в Казанлък в началото на есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай