Перник посрещна новия кмет заринат в боклуци

Перник посрещна новия кмет заринат в боклуци | StandartNews.com

Перник посрещна новия си кмет д-р Вяра Церовска заринат в боклуци. Само седмица преди встъпването й в длъжност общината е подписала петгодишен договор с нова сметопочистваща фирма и старият сметосъбирач е събрал съдовете за смет, които са били негова собственост. Това е принудило гражданите да трупат отпадъци на местата, където е имало кофи и така са се образували много нерегламентирани сметища.

Още в първия ден, в който новият кмет положи клетва, се е наложило да направи обход на най-критичните места. Нормално е при смяната на фирмите да има катаклизъм, коментира Церовска. Представители на консорциума „Перник-Комунал", който ще чисти общината през следващите 5 години за сумата от 17.5 милиона лева, са я уверили, че през следващите две седмици ще разположат 600 нови съдове за смет в града и по населените места.

Прави се ревизия и на тези, които са собственост на общината. Даваме си срок до два месеца да почистим града и гражданите да го усетят, каза новата кметица.

Наскоро в Перник беше открито и ново регионално депо за отпадъци, но то още не функционира, защото няма подписан акт 16. Това щяло да стане най-късно до края на годината, уверява пернишката кметица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай