Отворени врати в съда в Пазарджик

Отворени врати в съда в Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. Съдебната палата в Пазарджик ще отвори врати за посещения, съобщиха от пресслужбата на съда. В „Седмицата на отворени врати", в Окръжен и Районен съд, всички желаещи граждани, журналисти, ученици, ще имат възможност да се запознаят с обновената сграда, съдебните процедури, работата на съдиите и служителите и други.

В понеделник (3 юни) от 14.00 часа и в сряда (5 юни) от 9.00 часа гражданите ще могат да посетят съдебни заседания. Също в сряда, от 12.00 часа зам.-председателят на Районен съд – Пазарджик Елисавета Радина ще е лектор на тема „Международноправна уредба в областта на детското правосъдие. Синя стая". В същия час ще има и лекция на тема „Гражданско наблюдение в Районен съд – Пазарджик. Правна уредба в областта на детското правосъдие. Национално законодателство". Лектор ще бъде председателят на Районен съд – Пазарджик Николинка Цветкова. Тази лекция ще може да бъде чута и от 14.00 ч. В 13.30 ч. посетителите ще се запознаят със случайното разпределение на съдебни дела в Районен съд – Пазарджик. Как става това в Окръжен съд – Пазарджик ще бъде показано в 15.30 ч. Час по-рано пък има запознаване с работата на Областно звено „Охрана - Пазарджик". На 6 юни от 9.00 ч. желаещите отново ще имат възможност да присъстват на съдебно заседание, а за следващия ден е предвидено посещение на служби и деловодства.

Провеждането на „Дни на отворени врати" е насочено към популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите и младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай