Нови поражения в нивите, река наводни къмпинг и заведения

Нови поражения в нивите, река наводни къмпинг и заведения | StandartNews.com

Добрич. След изсипалия се в четвъртък порой над Добричка област нови заявления за пропаднали площи и щети буквално са "завалели" в земеделската дирекция съобщи директорът Зия Халил.

"Още не сме приключили с огледите в Тервелско, където има много поражения от паднала градушка, а днес вече имаме нова вълна от заявления заради дъждовете, а на места и заради паднала градушка", каза за "Стандарт" Зия Халил.

Поражения са нанесени както на пролетниците - слънчоглед и царевица, така и на есенниците - пшеница, ечемик и рапица. Той добави, че комисии извършват огледи на места и идната седмица ще бъдат направени обобщения на пораженията в региона. Обилният валеж е предизвикал и преливане на река Батовска и затова къмпинг и заведения в курорта Албена са наводнени, научи още "Стандарт".

Заради затлачени оттоци в резерват Балтата, големите количества не могат да се влеят в морето и водата буквално е заляла къмпинг "Горска фея", както и заведенията "Горски цар" и "Славянски кът". В езеро се е превърнал районът и на 6 от крайбрежните хотели - от хотел "Боряна" до хотел "Гергана" и е затруднено движението на превозни средства. Тъй като Балтата е на едно ниво с пътя, в района е спряно и електрозахранването, за да не стават аварии.

Няма евакуирани туристи от хотели. От курортния комплекс с багери вчера прокарваха улеи, за да може водата да се оттече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай