Нов център за интеграция на граждани от трети държави в Слънчев бряг

Нов център за интеграция на граждани от трети държави в Слънчев бряг | StandartNews.com

Слънчев бряг. В Слънчев бряг през месец юни ще отвори врати нов център за интеграция на граждани от трети държави. Основната цел на проекта е да се улесни интеграционния процес и достъпа до услуги, работа и образование на гражданите на трети държави, трайно пребиваващи на територията на република България .

Проектът ще подпомогне и усъвършенства внедряването в практиката на общите основни принципи на политиката за интеграция на имигранти в България чрез предоставяне на информация и консултации в градовете, характеризиращи се с най-голяма концентрация на имигранти, чрез консултации на място, по телефон, организиране на консултации чрез динамична уеб-базирана интернет сайт, както и равноправен достъп до услуги за интеграция на имигранти. Той също така ще допринесе за повишаване на информираността на българското общество относно положителния принос на имигрантите за развитие на страната, като съдейства за изграждане на климат на толерантност и междукултурен диалог. Предвижда се и провеждане на дискусионни форуми с имигрантските общности по поставени от тях проблемни въпроси. Акцент в проектното предложение ще бъде запознаване на мигрантите с българските обичаи и традиции и предоставянето на административно-правна помощ по въпроси свързани с изискванията на българското законодателство.

Проектът „ Създаване на Център за информация и подкрепа интеграцията на имигранти в Слънчев бряг - зона с висока концентрация на ГТД" се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни , водеща организация Сдружение „Съвет по туризъм Самоков", договор BG EIF 2012/01-01.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай