Немски авджия със златен трофей

Немски авджия със златен трофей | StandartNews.com

Добрич. Немски авджия след шестгодишно прекъсване отстреля ловен трофей от благороден елен, който по международната система отговаря на всички показатели за златен медал, съобщиха от ловното стопанство в Тервел. Слуката споходила германеца, който дошъл да ловува със свой приятел в горите на ловното стопанство. Трофеят е с тегло 8.9 кг и изключително красив, казаха още от стопанството. Оттам допълниха, че последният такъв хубав трофей е бил отстрелян от чешки ловец през 2006 година.

От Тервелското стопанство споделиха още, че от миналата година отново започнали да идват чужденци за трофеен лов, като в момента в добруджанската гора имало добри екземпляри както от благороден елен, така и от дива свиня. Първата група ловувала дива свиня нямала обаче сполука.

Освен това в Тервелското стопанство се радват и на голям интерес от италианци, които по традиция идват на птичи лов. Всяка седмица има заявки и идват групи, които отсядат в ловния дом и хотели в Тервел, като някои от ловците дори дават заявки и за идната година, казаха от държавното ловно стопанство. Запитване имали и от ловци Испания и от съседна Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай