Намаления и празненства за 6 септември

Намаления и празненства за 6 септември | StandartNews.com

Сандански. Фестивалът "Пирин фолк", който ще се проведе от 5 до 8 септември, ще напълни Сандански. Почти всички хотели в града и в Мелник ще са пълни на 100% за празника на 6 септември, когато се чества Деня на Съединението. Над 90% от гостите ще са българи, но ще има гърци и македонци, заявиха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Повечето хотелиери предлагат двудневни и тридневни пакети за своите клиенти. В тризвездните комплекси цената за две нощувки и две закуски е между 75 и 85 лева на човек. Някои включват в нея и безплатен салатен бар за вечеря. За три нощувки цената е между 100 и 110 лева. В СПА хотелите като бонус вървят безплатно ползването на римска баня и фитнес.

Езда и пикник в Банско

Туристите в Банско могат да яздят коне край язовир "Белизмата" над града. Във водоема пък има много пъстърва, шаран и кефал. "Очакваме добра посещаемост за Съединението в края на другата седмица. Подготвили сме предимно пакети, които включват две и три нощувки за времето от 5 до 8 септември", заяви шефката на туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова.

Тризвездните хотели предлагат легло само за 30-35 лева, а в цената са включени закуска и вечеря. В малките семейни комплекси нощувката е не повече от 20 лева, на места може да се намери и само за 15 лева. В четиризвездните комплекси нощувката на човек стига до 50 лева, но също с включени закуска и вечеря. "Предлагаме им и преходи в Пирин, които са не повече от 2 часа. След това правим пикник в гората, водим ги и на Бъндеришка поляна. Най-актуални в този сезон са излетите в планината, пикниците, ездата и риболовът", твърди Мариана Спасова.

Барбекю във вилите в Пампорово

СПА и лукс за 6 септември в Пампорово. Четиризвезден хотел в красивия курорт предлага отстъпки в цената за празника. Тридневен пакет за двама е на цена от 140 вместо 220 лева. Той включва три нощувки за двама, настанени в двойна стая, закуски, ползване на вътрешен басейн, безплатен фитнес, джакузи, ползване на сауна или парна баня. Има и безплатен хидроджет.

Прекрасните вили в курорта също предлагат отстъпки за Деня на Съединението. Пакетът включва 2 нощувки в самостоятелна вила за 6 човека, барбекю, външен басейн и паркинг. Цената е 230 лв. вместо 300 лв.

Бонус вечеря при две нощувки

Промоции за празника предлагат много от хотелите във Велико Търново. Един от тризвездните например подарява вечеря при две поредни нощувки между 5 и 8и септември. Ако пък туристите нощуват в петък и събота там, печелят безплатно още едно спане в хотела. Уикенд с пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) излиза 35 лв. на човек, настанен в двойна стая. Специални цени имат и ВИП апартаментите. Дом с балдахинова спалня и 4-местно джакузи или апартамент с кръгла спалня и баня с 2-местна хидромасажна вана излизат 99 лв. на вечер за две и повече нощувки. Една от най-близките и предпочитани празнична дестинации за софиянци е Боровец. Хотелите там също предлагат атрактивни оферти между 5 и 9 септември. В четиризвезден, ол инклузив пакет, с две нощувки излиза 108 лв.

Меренге във Велинград

Атрактивни оферти за празничните дни пускат хотелите във Велинград. Проверка на "Стандарт" показа, че петзвезден хотел в града предлага изгодни пакети за периода от 05.09. до 08.09.
Двойна стая за двама възрастни и едно дете излиза 179 лв. за два дни. Три нощувки пък струват 236 лв. С 34 лв. по-скъпо излиза спането в мансарден апартамент.

На 6-и гостите могат да се насладят на празнична вечеря с програма. За деца и родители безплатно училище по "Зумба и Меренге". Пакетът включва и 15% отстъпки за СПА центъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай