Над 8.1 млн. лв. печалба декларираха три фирми пред НАП

Над 8.1 млн. лв. печалба декларираха три фирми пред НАП | StandartNews.com

Над 8.1 млн. лв. печалба са декларирали три добрички фирми пред НАП, съобщиха от пресслужбата на добричкия офис на приходната агенция. Според статистиката им до момента най-високата декларирана печалба за отминалата 2015 г. е в размер на над 3 500 000 лева от фирма с основна дейност търговия с торове и препарати. Друга фирма от Добрич, занимаващо се с търговия с машини, е декларирало печалба от над 2.3 млн. лв. за миналата година.

Отново над 2.3 млн. лв. е обявила печалба и фирма, търгуваща със строителни материали, информират от НАП-Добрич. Общо до края на март са били подадени 10 956 броя декларации от корпоративни клиенти, като 6 925 от тях са подадени по електронен път, което представлява 63% от общо подадените декларации. 24% от дружествата са подали декларациите си в местния офис на НАП, а 13% са ползвали услугите на „Български пощи".

Всички юридически лица, които са подали годишните си декларации по електронен път и са внесли дължимия данък до 31 март, ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай