Музей на колела радва хлапета в Благоевград

Музей на колела радва хлапета в Благоевград | StandartNews.com

Детски музей на колела ще зарадва децата на Благоевград на 25 юли /събота/, когато ще представи своята експозиция и творчески работилници в центъра на града. Проектът е съвместна инициатива на „Societe Generale Експресбанк" и Фондация „Изиарт" и гостува за първи път в областния център.

Идеята е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей малчуганите да се запознаят с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт. С подкрепата на общината Музеят на колела ще бъде разположен на площад „Македония" и ще работи от 10.00 до 20.00 ч., само в най-горещите следобедни часове ще има почивка.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. Децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещите на ателиетата - студенти и дипломанти на Националната художествена академия, са с опит в работата с деца, ще има и служители доброволци от „Societe Generale Експресбанк". Благоевград ще е третата спирка на Музея след Стара Загора и Пловдив. Над 4000 деца са посетили събитието до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай