Мотористи катастрофираха в Пиринско, един е с опасност за живота

Мотористи катастрофираха в Пиринско, един е с опасност за живота | StandartNews.com

Благоевград. Мотоциклетист се бори за живота си в благоевградската болница след тежка катастрофа на изхода на село Горна Брезница.

Пътният инцидент е станал в събота около 18:23 часа. 22-годишният благоевградчанин Л.И. шофирал с висока скорост мотоциклет „Априлия". На десен завой водачът загубил контрол над машината, която излязла от платното за движение и паднала в река Брезнишка. Вследствие на удара мотористът е с контузия на черен дроб и кръвоизлив в коремната кухина. По спешност е настанен в МБАЛ – Благоевград, има реална опасност за живота му. Младият мъж не е притежавал необходимата категория, за да управлява толкова мощен мотоциклет.

През нощта в събота друг неправоспособен мотоциклетист направи авто родео на пътя между петричките села Ключ и Габрене. 16-годишен младеж от село Самуилово подкарал мотор с неустановена марка и без регистрационна табела. С него се возела 18-годишна девойка от село Ключ. Тийнейджърът се движел с несъобразена с пътните условия скорост. Моторът се преобърнал на шосето. Пострадали са водачът и спътничката му. Те са с множество охлузни рани по телата, но без опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай