Млади шахматисти от Казанлък посрещат руски приятели

Млади шахматисти от Казанлък посрещат руски приятели | StandartNews.com

Стара Загора. Млади шахматни таланти от Казанлък и побратимения руски град Толияти ще се срещнат в приятелска двустранна среща. Двубоят ще се проведе в залата на културно-информационния център в понеделник, съобщиха от общинския пресцентър. Преди състезанието, талантливите млади шахматисти от Толияти и Казанлък ще бъдат заедно една седмица на спортен лагер в Несебър.

Пребиваването на руските деца в България и съвместните инициативи с казанлъшките деца са осигурени от община Казанлък по линия на двустранния обмен в сферата на образованието, спорта и младежките дейности между двата побратимени града. В тази първа по рода си инициатива участват по петима възпитаници на казанлъшкия клуб по шахмат с ръководител Петранка Драганова и на общинската школа № 4 „Шахматы" в Толиати с ръководител Гульнара Салахова.

След срещата младите руски шахматисти ще се запознаят с културно-историческите забележителности на Казанлък и околностите, ще посетят Паметника на свободата на връх Шипка, прочутата Казанлъшка тракийска гробница и други забележителности в региона.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай