Малолетен моторист се заби в кола

Малолетен моторист се заби в кола | StandartNews.com

Благоевград. Тежък инцидент с мотор предизвика малолетен младеж на улица „Яне Сандански" в Сандански в края на миналата седмица.

12-годишното момче от петричкото село Яково карало мотоциклет „ЧЗ" с несъобразена скорост. Той тръгнал да изпреварва лек автомобил „Сеат Кордоба", който завил наляво за паркиране в гараж. Моторът се забил в колата.

При инцидента, без опасност за живота, са пострадали водачът на мотоциклета, който е с фрактура на ляв крак и е настанен за лечение в МБАЛ – Благоевград, както и возещият се зад него 16-годишен младеж от същото село. Спътникът на моториста след медицинския преглед е освободен за домашно лечение. Кметове на петрички села отдавна алармират, че малолетни и непълнолетни карат мотори с висока скорост и настояват за засилено полицейско присъствие в селищата.

Жена пък бе блъсната от камион на улица „Пенчо Славейков" в село Струмяни. Тя е настанена в МБАЛ – Сандански, няма опасност за живота й. 37-г. В.Д. от Петрич, водач на товарен автомобил „Мерцедес", дал на заден ход и блъснал намиращата се зад воз0илото 74-г. пенсионерка В.С. След инцидента шофьорът избягал от местопроизшествието, но по-късно е заловен от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай