Македонци и гърци на конгреса на Винената партия

Македонци и гърци на конгреса на Винената партия | StandartNews.com

Държат изпит по пиене на течния еликсир, за да влязат в организацията

Благоевград. Гърци и македонци ще са гости на най-високия партиен форум на Винената партия в Симитли.

„Най-важното е, че вече имаме симпатизанти извън България. Много комшии от Гърция и Македония ще дойдат на нашия 18-и конгрес на 20 декември. Тренираме всеки ден за това събитие с пийване на вино, тази година то е по-малко, но пък е качествено", казва председателят Иван Лулейски.

В последните четири години експерти на партията изнесоха открити уроци по приготвяне и консумация на напитката на боговете зад граница.

„Затова се стигна до този наплив. Всички искат да са част от нашата партия, защото сме аполитични и държим на приятелството. Очакваме десетки почитатели на виното от чужбина на нашия конгрес", твърди Лулейски. Те ще се опитат да станат членове на партията. Ще се приемат нови хора, но те трябва да държат много тежък изпит.

Препитването за мераклиите да станат съратници на „винените глави" е наистина сериозно. Те сядат на една маса с комисията по приема на нови членове и пият наравно с нея. Целта е накрая да останат трезви и да не паднат под масата.

„Ние не се наливаме с еликсира, а го пием с мярка", уточняват те. Винената партия не само пийва и пее, но и пише. Организацията е издала три книги. Първата творба „Виното е любов, любовта е вино" бе със сентенции за течния еликсир, втората бе песнопойката „Вино и песен", а третата бе със съвети за производството и умереното пиене на течния еликсир. Популярността на организацията отдавна премина границите на България. Винената партия вече има членска маса над 1200 души. А след конгреса бройката ще е още по-голяма. Тук няма люспене, няма напуснали. И това не е случайно. Защото кой не харесва девиза на партията „Виното е любов, любовта е вино"...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай