Лебед - беглец вдигна на крак общинари

Лебед - беглец вдигна на крак общинари | StandartNews.com

Удар в мост спря Пепи на 15 км от Благоевград

Един от символите на Благоевград - черният лебед Пепи, избяга от езерото в градския парк и вдигна на крак служителите на общинската фирма „Биострой".

Птицата била видяна за последно около полунощ в четвъртък във водоема. Липсата й е установена в петък в 07,30 часа от работника, който се грижи за двойките бели и черни лебеди. Беглецът бе намерен на цели 15 км от града, до пътя за квартал "Ораново" в Симитли. Съвсем случайно шефът на местното ВиК забелязал красивата птица в небето. Секунди след това обаче тя се ударила в моста и паднала край шосето. Безпомощният лебед е прибран на топло в сградата на водното дружество.

Тази пролет общинското ръководство на Благоевград купи чак от Холандия двойка черни лебеди и ги пусна да плуват в изкуствения водоем редом до двойката бели лебеди. Вчера обаче мъжкият решил да напусне семейното гнездо и отлетял. "Истински късмет е, че птицата е невредима. Специалисти ще наблюдават поведението на лебеда, за да се установи причината да отлети от езерото. Възможно е Пепи да се е подплашил от нещо. Но не е изключено просто да му е омръзнал брачният живот и да е тръгнал да гони други птици", коментира с усмивка директорът на „Биострой" Васил Бачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай