КРИБ с представителство и в Хасково

КРИБ с представителство и в Хасково | StandartNews.com

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) учреди своя структура и в Хасково.

Учредителите на организация в пограничния регион са 14 представители на местния бизнес. Председателското място в УС поема Стефан Димитров от Димитровград, а негов заместник ще е бизнесменът от Хасково Делян Делчев. На учредяването на структурата в Хасково присъства и заместник-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков.

„ Хасково и областта са знакови и от всяка гледна точка на бизнеса и от тази, че регионът е пограничен и като такъв е добър за правене на бизнес и за търговия. Затова и много държахме да имаме структура тук, която да обедини местния бизнес", подчерта инж. Бойков. Той посочи, че именно затова КРИБ ще насочи част от активите си към Хасковски регион.

Освен като цяло, в местната организация ще се работи и на браншово ниво, подчерта председателят Стефана Димитров. Тепърва предстои избистряне и на идеите за развитие на организацията. Една от тях е представителите на един бранш да се обединяват в ситуации, в които има големи поръчки, за да могат те да се поемат и да осигуряват работа на хората от Хасково.

Ще се мисли и в посока как бизнесът да се включва в образователния процес, за да има глас при сформирането на професионалните паралелки, което пък ще доведе до генерирането на необходимите кадри, съобразно стопанската специфика на региона, обясни заместник-председателят на КРИБ -Хасково Делян Делчев.

„Нашата идея е да се конкурираме на светло, затова продължаваме и в Хасково кампанията, която подхванехме в национален мащаб за излизане на бизнеса от сивия сектор, а това означава справяне с нелоялната конкуренция. В тази посока бизнес и в този регион ще поддържа близка връзка с местната и държавната власт", коментира още инженер Иван Бойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай