Крадци атакуват полицейско управление

Наглите бандити се опитаха да задигнат контрабандни цигари от гаражите

Крадци атакуват полицейско управление | StandartNews.com

Благоевград. В курорта Сандански се развихриха нагли бандити. Трио апаши, начело с криминално проявения Емил Първанов-Ембака, нахлу да краде в двора на полицейското управление. Дръзките бандити не се уплашили нито от камерите в района, нито от физическата охрана.

Около 01.20 часа в четвъртък полицай забелязал, че трима души се опитват да проникнат в гаражни помещения в двора. В помещенията се съхраняват 250 мастербокса цигари без бандерол, иззети при акция преди няколко дни. Предварително групата заглушила GSM-сигнала, като по този начин искала да предотврати комуникацията между полицейските служители. С ритник извадили от строя и една от охранителните камери, разположена близо до гаража. Бдителният полицай обаче видял дръзките крадци и веднага подал сигнал на колегите си.

При предприетите от дежурните служители заградителни мероприятия е задържан единият от наглеците – 34-годишният Емил Първанов, с прякор Ембака. Санданчанинът е с адресна регистрация в Банкя и е стар познайник на МВР. Дежурна оперативна група на извършила незабавно оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. За подобно провинение законът предвижда от 1 до 10 години лишаване от свобода. Уведомена е Районна прокуратура-Сандански. Полицаите продължават да издирват останалите двама нагли апаши.

Ембака има криминални регистрации за кражби. Преди години задигна видеокамера от магазин в Банско. През 2008 година го привикаха в полицията на разпит заради убийството на санданчанина Георги Вранчев-Вранчо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай