Казанлъчани плащат налозите си с улесния

Казанлъчани плащат налозите си с улесния | StandartNews.com

Стара Загора. Собствениците на имоти територията на община Казанлък вече могат да плащат местните данъци и такси от цялата страна на касите на EASYPAY и от цял свят през интернет и системата E-PAY. Това съобщиха от общината, която първа в Старозагорска област е въвела модерната услуга за плащане на налозите.

Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическото лице или ЕИК на фирма, поясняват експертите. Таксата за клиента е минимална - 1,2% върху дължимата сума, но не по-малко от 1 лев и не повече от 5 лева. През интернет таксата пък е едва 0,40 лв. за един вид данък, без оглед на дължимата сума. Електронен подпис не е необходим, прави се само регистрация в сайта на E-PAY.

EASYPAY има 2323 каси и офиси в цялата страна, както и свои представителства в редица европейски страни с големи български диаспори като Гърция, Турция, Кипър и Испания. Автоматичното разплащане на задълженията към местната хазна от разстояние стана възможно, след като кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа безвъзмезден договор за предлагането й, поясняват от общинския пресцентър. Новата услуга е част от модернизирането на общината и отварянето й към нуждите и желанията на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай