Кърмаче бере душа, майката му осолявала кожата

Кърмаче бере душа, майката му осолявала кожата  | StandartNews.com

Стара Загора. Тримесечно бебе от ромския кв. „Лозенец" в областния град бере душа поради престъпното невежество и небрежност на майката.

 

Детето е било доведено от майката Л.А (31 г.) в детската клиника на многопрофилната университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" АД в крайно тежко състояние в петък. То бе с 39,1 градуса температура, със силно влошени кожни лезии, тежка десквамативна еритродермия с усложнения - силно разранена кожа, до свличане с опасност от сепсис, съобщиха от ръководството на здравното заведение. За спешнното му лечение веднага е бил свикан лекарски консилиум от осем специалисти. За съжаление кърмачето все още било в крайно тежко състояние и лекарите не дават големи надежди за живота му.

 

Малката И. Л. е била отглеждана при мизерни условия и примитивни грижи в ромския кв. „Лозенец". Майката е признала, че по съвет на своя съседка знахарка до края на втория месец третирала кожата на детето с морска сол. От тази лечебна процедура кожата на бебето силно се зачервила и се напукала.

 

Момиченцето е постъпило в детското отделение за пръв път преди 10 дни. „След еднодневен престой майката напусна самоволно болницата заедно с дъщеричката си", поясни д-р Марлена Панайотова, която тогава го е приела в интензивния сектор на клиниката. За безразсъдната постъпка на майката, изложила на сериозен риск живота на детето си, са били уведомени социалните служби и личният й лекар. Те щели да бъдат уведомени и за сегашния случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай