Изгориха 2 тона мръвки от хипермаркети

Изгориха 2 тона мръвки от хипермаркети | StandartNews.com

Плевен. Два тона негодно месо от местните хипермаркети бе изгорено в екарисажа в Шумен, съобщиха от областната дирекция по безопасност на храните.

Мръвките са с  изтекъл срок на годност и са предадени доброволно за унищожаване от големи хранителни вериги в Плевен, съобщи д-р Цецка Данчева, началник на отдел „Безопасност на храните”.

Миналата седмица са извършени  над 10 проверки в различни обекти от търговската мрежа в града, но не са засечени нарушители. Акцията на агенцията по храните е последица от скандала в София преди седмица. 1200 кг месо и храни с изтекъл срок на годност бяха открити в в магазин на веригата супермаркети "Европа". Проверките в Плевен и областта ще продължат, заяви д-р Данчева. Всички негодни продукти в търговски обекти трябва своевременно да се свалят от щандовете, да се съхраняват в хладилници  и да носят надпис "негодно за човешка консумация".

Конфискувани са 25 живи телета без ушни марки и ветеринарномедицински свидетелства за превоз. Те са превозвани в камион, спрян за проверка край Кнежа. Животните ще бъдат заклани, а  1 200 кг месо от тях вероятно ще бъде дарено на  хранителната банка.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай