Христо Христов не е разследван като районен кмет

Христо Христов не е разследван като районен кмет | StandartNews.com

Варна. Задържаният след спецакция на ДАНС от вчера районен кмет на "Младост" Христо Христов не е разследван във връзка с длъжността, която заема. Повдигнатото му обвинение е за участие в организирана престъпна група във връзка с недвижими имоти от 2010 г., когато е бил само адвокат. На поста районен кмет е назначен следващата година.

Христо Христов не е разписвал никакви документи. Клиентът ми е спокоен, каза тази сутрин адвокатът му Бранимир Балачев.

В ареста на военна полиция, във връзка с обвинението, повдигнато от специализираната прокуратура, са общо четирима.

Арестът е увеличен на 72 часа. Задържаните ще бъдат транспортирани до София и мярката ще бъде гледана утре - най-вероятно от Специализирания съд.

Според всички версии районният кмет се разследва във връзка със смелата акция, която предприе за събаряне на общинските опасни къщи със самонастанили се роми. В районното кметство се подготвят още 54 заповеди за принудително бутане на опасните коптори по дерето в ромската махала "Максуда". Разследването е през последните 1-2 месеца, смята защитата на Христов.

Районният кмет бе публично заплашен от ромски лидери, а след това е получил и предупреждение по телефона, че ще бъде премахнат. "Предизборно време е, а циганските гласове трябват на някого", коментира адвокат Балачев.Задържаният след спецакция на ДАНС от вчера районен кмет на "Младост" Христо Христов не е разследван във връзка с длъжността, която заема. Повдигнатото му обвинение е за участие в организирана престъпна група във връзка с недвижими имоти от 2010 г., когато е бил само адвокат. На поста районен кмет е назначен следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай