Районен кмет на Варна е арестуван

Районен кмет на Варна е арестуван | StandartNews.com

Варна. Кметът на варненския район „Младост" Христо Христов е арестуван. Задържан е за 24 часа тази сутрин в 7,30 в дома си, обясни неговият адвокат Бранимир Балачев. Според това, което са казали в защитата, районният кмет е задържан по чл. 321 ал. 1 във връзка с ал. 3, което е за престъпна група с користна цел.

По рано днес стана ясно, че ДАНС и МВР са извършили акция в районното кметство „Младост". През целия ден са тарашили в кабинета на Христов.

По време на акцията в кметството обаче той е отсъствал. Не е в отпуск, нито в болничен, каза за „Стандарт" пресаташето Велина Калинова. Никой от служителите в кметството не е разпитван, а вратите за гражданите му бяха отворени.

От прокуратура и полиция отказват всякаква информация с мотива, че акцията не се ръководи от тях. В затворения кметски кабинет са били 6-7 служители на ДАНС и един униформен.

През последните 1-2 месеца името на Христов нашумя покрай събарянето на опасни общински къщи в квартала, в които се бяха незаконно настанили ромски фамилии. Той сам движеше акцията по бутане на къщите без охрана въпреки заплахите от ромите и техни лидери.

Христо Христов е кмет на район „Младост" от 2011 година и е юрист по образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай