Фазани и пауни в парка на Сандански

Фазани и пауни в парка на Сандански | StandartNews.com

Фазани и пауни ще бъдат пуснати тази вечер в красивия градски парк „Свети Врач" на Сандански. Още в началото на тази година Управителният съвет на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в курорта направиха предложение в зеления оазис на населеното място отново да има представители на фауната - пауни, елени, фазани, сърни...Тогава кметът на общината Кирил Котев заяви, че ще направи всичко възможно в парка наистина да има нови животни.

Припомняме, че само преди два месеца езерото се сдоби с нови пернати обитатели. В зелените площи е изградена специална конструкция за екзотичните животни, всеки жители и гост на курортния град ще може да ги наблюдава.

Мястото, което ще обитават фазаните и пауните, е в пространството между двата въжени моста. Уникалния парк „Свети Врач" ще се обогати за радост на санданчани, които помнят миналото, когато тук имаше сърни, елени, пауни и други животни. Новата атракция със сигурност ще привлече още повече посетители и туристи. Местните хора са доволни, че ще могат да се любуват на красивите птици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай