Аграрният университет с изнесен център за обучение и квалификация в Добрич

Аграрният университет с изнесен център за обучение и квалификация в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Изнесен център за обучение, квалификация и иновации ще бъде открит в Добрич. За това са се споразумели ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева и ръководството на Добруджански земеделски институт, обяви на нарочна пресконференция в Добрич зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

Той и проф. Янкова заявиха, че вече се сформират работните групи между университета и Добдружански земеделски институт, които да разработят програмите. Зам.-министър Гечев заяви, че от догодина тук на място в лабораторния комплекс на ДЗИ свои практики ще провеждат студентите на университета след втори курс. На Центъра ще партнират и двете професионални аграрни гимназии в града. На място в Добрич ще се провеждат и краткосрочни и дългосрочни курсове за квалификации и преквалификации в областта на аграрната икономика, които се предлагат от Аграрния университет. Наред с това в центъра ще се развиват и иновации, в по-дългосрочен план в Добрич ще бъдат изнесени и магистърски програми като идеята е този център да прерасне в самостоятелен филиал на пловдивския аграрен университет.

"Има желание и от двете страни. Аз съм убеден, че може и трябва да стане филиал, самостоятелен, като могат да бъдат привличани и чуждестранни студенти от Румъния и Украйна", каза Явор Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай