Унищожават близо тон и половина консерви без етикет

 Унищожават близо тон и половина консерви без етикет | StandartNews.com

Близо тон и половина зеленчукови консерви без етикет ще насочи за унищожаване Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил.

На продуктите попаднаха случайно полицаи при проверка на микробус в района на бобовдолското село Мламолово. Открити са около 1445 кг стерилизирани консерви - мариновани краставички, люти чушки, зелен боб, ловджийска туршия и над 200 бутилки с доматен сок без етикети.

Става дума за 13 асортимента в над 1 800 буркана и бутилки, които са произведени в обект без регистрация. Няма етикети, но някои от бурканите са втора употреба, защото имат стари етикети по тях. Консервите създават риска за здравето на потребителите, защото произхода им не е ясен", коментира пред Дарик радио началникът на отдел Контрол на храните д- р Велка Войнова.
На шофьорът на микробуса, в който полицията откри нерегламентираната стока, ще бъде съставен акт на стойност 250 лв. Мъжът е от Ихтиман, но пред органите на реда е казал, че купил стоката от борса в гоцеделчевското село Огняново. По негови думи, стойността на храните е около 2000 лв. Той продавал бурканите и бутилките с консерви по 1 лев на жителите на селата в община Бобов дол.

Междувременно полицията и ОДБХ в Благоевград са започнали разледване за произхода на стоката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай