6 бона глоба за нива с канабис

6 бона глоба за нива с канабис | StandartNews.com

Глоба от 6000 лева и условна присъда от 2 години и 3 месеца постанови Окръжен съд- Кюстендил за мъж, грижовно отглеждал нива с марихуана в бобовдолско село. Плантацията е разкрита преди четири години и вече има издадена присъда от Районния съд в Дупница, която подсъдимият обжалвал, но сега е потвърдена на по-горната инстанция.

Подсъдимият бил осигурил постоянна охрана и наблюдение на нивата, посредством изградена и монтирана на място специална система, позволяваща известяването му за навлизане в нея на живи обекти - хора или животни и заснемането им. Нивата била оградена с привързана към колчета рибарска корда. На две места по оградата имало електрически превключватели, които посредством проводници се свързвали с два мобилни телефона. В добре охраняваната нива криминалистите открили 51 растения коноп - марихуана, с общо тегло от близо 30 кг.

Според оценителната експертиза в изсушено състояние това щели да са - 10.045 кг е на стойност около 60 270 лв. А от съдебно-ботаническа експертиза били категорични, че за добре закътаните в гориста местност растения са полагани добри агротехнически грижи. Те били прекопавани, поливани и вързани на подпорни колове с цел запазване на листната маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай