100 протестират срещу новите правила за паркиране

100 протестират срещу новите правила за паркиране | StandartNews.com

София. С лозунги "Стикерът е незаконен данък", "Мафия" и "оставка" 100 души протестират пред Столична община срещу промените в правилата за паркиране в центъра. От 1 септември общината прибави към синята зона в София и зелена, също така увеличи цените за паркиране, както за престой през деня, така и за живущите в центъра на града. Това пък провокира недоволството им.

Сред протестиращите днес са симпатизанти на ВМРО и „Атака”. По-рано сутринта срещу промените се обявиха и известни интелектуалци като Теди Кацарова, Дичо и още техни колеги.

В знак на протест недоволните столичани подредиха автомобилни гуми пред сградата на общината и блокираха движението по ул. „Московска” и развяха знамена. Те планират да продължат протестите с митинг тази вечер от 18.00 часа на площад „Славейков”.

Според общинарите обаче новите правила за паркиране в София не дискриминират никого. Целта е да ограничим колите в центъра, а не да пречим на хората, затова изчакахме да въведем правилата, когато вече има буферни паркинги, велоалеи, обясняват от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай