1000 рокери окупираха Пирин и Рила

1000 рокери окупираха Пирин и Рила | StandartNews.com

Три поколения показаха мотори и умения

Планините Рила и Пирин от петък до неделя кънтят от бръмченето на мотори и рок музика. Осмият рокерски събор в къмпинг „Предел", организиран от благоевградския клуб „Пирински вълци", събра около 1000 любители на високите скорости от страната, Македония и Сърбия.

Преди шоуто с атрактивните надпревари свещеник отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички. Мотористите си пожелаха безаварийно пътуване по пътищата и опитаха от обредната питка. След това започнаха да борят жегата със студена бира.

Дъждът в петък вечерта отложи повечето състезания, но не и надпиването с пенливата течност. Рок банди забиваха до зори на сцената. Всички рокери започнаха отрано в събота да се готвят за почетната обиколка на Разлог и атрактивното каране.

„Всички игри ще са днес. Най-яките ще премерят мускулите си на канадска борба, ще има турнир за най-забавна и за най-голяма татуировка, дартс от мотор, бутане на мотор назад, битка за най-шумна машина. По тъмно ще почне веселата част, в която бирата, мезетата и танците ще са приоритет", сподели Методи Методиев – Вожда от клуб „Пирински вълци".

Рокерите очакват и специални гости – актьорът Асен Блтечки, който има мотор и също е „син на вятъра".

„С него трябва да е и Наталия Симеонова от предаването „Предай нататък". Защото сме тук и заради благотворителна кауза. Снежана Трухчиева от София страда от тежко заболяване, а е сред нас от десетки години. Събираме средства за нейното лечение. Концертът пък ще открие 14-годишният незрящ Лъчезар Кацарски от Благоевград. Той е певец и музикант, но също така тръпка са му колите и моторите", разкри Вожда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай