Секретарката на "Бийтълс": Ленън знаеше, че ще умре млад

Секретарката на "Бийтълс": Ленън знаеше, че ще умре млад | StandartNews.com

Фреда Кели, секретарката на "Бийтълс", проговори след 40-годишно мълчание. Дамата е главен герой в документалния филм "Добрата стара Фреда", който ще има световна премиера на 10 декември. Тя е била особено близка на Макартни, Ленън, Стар и Харисън и е работила за групата 11 години - още от 1962 г. 

"Няма да съм тук, когато стана на 40. Няма да стигна до 40" - това са думите, които тя е чула от Джон Ленън, години преди той да бъде застрелян пред дома си в Ню Йорк от Марк Чапмън.

"Просто бях смаяна. В онзи ден не знаех какво да правя. Просто исках да съм сама. През цялото време обаче си мислех за собственото ми пророчество - Джон наистина усещаше какво го очаква", споделя още Фреда в документалния филм. Докато се грижела за фен клуба, тя изпращала на ревностни почитатели кичури от косата на бийтилсите, както и парчета от дрехи, които те вече не носели. Секретарката вземала косите от бръснарите, а одеждите - от майките на музикантите.
"Казват, че съм ходела по къщите им и съм обирала гардероба им. Просто ако някоя риза беше скъсана и те не я искаха, я взимах. Винаги питах Луиз Харисън (майката на Джордж) дали мога да го направя. Разрязвах и изпращах на почитателите", разказа Фреда.

Тя си спомня първите публични изяви на бандата в ливърпулския "Кавърн клуб". "Нямаха сет лист. Хората просто извикваха имената на песните, които искаха да чуят, и "Бийтълс" ги свиреха. Четиримата се споглеждаха и решаваха на момента какво да подхванат. Беше толкова приятно и релаксиращо - не както на шумните концерти", връща лентата секретарката.
Кели споделя, че няма фаворит от фамозната четворка. "Един ден бях влюбена в Макартни, на следващия в Ленън и така с всички". На въпроса на журналистите дали е имала интимен контакт с някой от бийтълсите Фреда отговаря единствено с очарователна и мълчалива усмивка.

Когато секретарката сключва брак, феновете буквално обсаждат сватбата от всички страни, очаквайки четиримата от "Бийтълс".

"За щастие тогава те бяха в Индия. Еуфорията около моята венчавка беше голяма. Но нищо не можеше да се сравни с истерията около сватбата на Пол Макартни. Тогава започнаха да ми се обаждат фенки от цял свят. Разплакани и отчаяни, те твърдяха, че ще се самоубият", спомня си още Фреда Кели. Филмът, който ще разкаже подробно за живота й с ливърпулската четворка, е получил одобрението и на Макартни, който е преотстъпил четири песни на бандата за саундтрака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай