Съпругата на Ивайло Петров прибрала от боклука кралски столове и маса

Съпругата на Ивайло Петров прибрала от боклука кралски столове и маса | StandartNews.com

Добрич. Най-новите експонати в гостната на Държавен културен институт "Двореца" от тази година са оригинални столове и маса от орехово дърво, съобщи директорът на културната институция Жени Михайлова. Мебелите, които отдавна били изчезнали се появили отново, благодарение на това, че съпругата на именития ни писател Ивайло Петров - Офелия, ги прибрала от... боклука. Историята е любоптина, разказва Михайлова.

"Оказва се, че през 70-те години на миналия век столове от кралската гостна и маса, която някога била част от обзавеждането на днешната вила "Принц Николай", били натоварени на каруца и изхвърлени на боклука. Именно там ги видяла съпругата на Ивайло Петров - Офелия, и ги прибрала. Семейство Петрови дълги години съхранявало столовете и масата, които са масивни от орехово дърво, като наскоро ги дариха на "Двореца" - разказва Михайлова.

Културната институция ангажирала художника Николай Савов, който живее и работи в Канада за тяхната реставрация, която той извършил в рамките на кратък престой в България.

Така новият сезон Двореца ще посрещне с обновена колекция, като четирите масивни стола, ще бъдат подредени в гостната на кралицата, където Мария е събирала елита на Европа. В гостната ще бъде поставена и масата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай