Изгонили Гуджунов от ВИТИЗ заради жена

Изгонили Гуджунов от ВИТИЗ заради жена | StandartNews.com

София. Борис Гуджунов напуснал театралната академия заради жена. Певецът, известен като голям разбивач на сърца през онези години във ВИТИЗ, ходел по любов вместо на лекции и етюди. Така му се натрупали неизвинени отсъствия, но само заради едно българският Том Джоунс се разделил с актьорската кариера. И оставил без конкуренция състудентите си красавци Стефан Данаилов и Милен Пенев.

Борето бил разбойник още от прогимназията, а след нея бил и двойкаджия. Все пак успява да се вземе в ръце и завършва техникума за механика и оптика. Техничарството и до днес му е от полза, тъй като у дома си прави всичко сам.

"След ВИТИЗ само пеенето ми остана", върна лентата Борето в "Усещане за жена" по ТВ7. Всъщност музиката е с него още преди това. Докато учи, той вече заработва някой и друг лев от участия като певец. Успява да влезе в първата музикална школа към радиото и телевизията заедно с Данчето Христова и Мария Мицева. Още от 15-16-годишен пее хитове на Елвис Пресли и Том Джоунс.

По концертите си из Съветския съюз пеел предимно на английски, което предизвикало идеологическите съгледвачи - те му правили забележка и заплашили кариерата му. В България пък не му изплащали хонорарите, когато изпълнявал парчетата си на езика на "Бийтълс". "Парите не ме интересуваха, защото чувството за достоверност беше по-силно", разказва Гуджунов.

Борето е имал не едно и две предложения да емигрира. Първото дошло от турски мениджър, който му предложил да остане в съседката ни. "Обеща ми концерти къде ли. Каза ми: "Ще печелиш като цар". Само че къде отиваха майка ми и баща ми - директно в Белене", коментира Борето. Така той остава тук, за да преживее най-големия си кошмар - през 1971 г. на летище София. 42 години след самолетната катастрофа, при която загиват Паша Христова и половината музиканти от оркестър "София", тежки спомени тормозят певеца. Изпълнителят на "Надежда" още се стряска от картината на умиращи пред очите му хора. Самият той е изведен от самолета с изгорени ръце. По-късно заради стреса се разболял от тежък диабет. "Психическият срив остава завинаги и никой не е способен да го разбере - никой, който не е преживял самолетна катастрофа. Кариерата ми секна за цяла година. Не знаех къде се намирам", сподели той.

Днес диабетът е поразил крака му и той се придвижва трудно. Заради това преди няколко месеца паднал и натъртил ребрата си. Останал известно време в болница, но пък започнал да губи гласа си. Помогнал му чуждестранен екстрасенс. Връзката между двамата направил Тома Спространов, който е като брат на Борето. Певецът разказва също, че малко преди катастрофата му се присънила жена с черна забрадка и без лице, която проговорила с гласа на пророчицата Ванга. Тя го предупредила да не се качва на самолет, в който пътуват 13 души. После се оказало, че точно толкова хора има на фаталния полет. Още един знак му дала съдбата да не се качва на борда - същия ден той имал тежко възпаление на червата. Въпреки здравословния проблем обаче решил да замине с колегите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай