Втора победа над Словакия

Втора победа над Словакия  | StandartNews.com

Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи Словакия с 3:1 (25:19, 25:16, 29:31, 25:21) във втората приятелска среща между двата тима, играна в столичната зала "Арена Армеец", информира БФВолейбол.

Така волейболистите ни записаха втора победа в съвместните двубои, след като в първия ден надиграха съперника с 4:0 гейма. Двубоите пък бяха част от подготовката и на двете страни за Европейското първенство 2015 в България и Италия, като словаците са в група в италианския град Бусто Арсицио с Русия, Финландия и Сърбия.

В срещата участие не взеха разпределителят Андрей Жеков, който има болки в глезена, Тодор Скримов и Станислав Петков, които са на облекчен режим и на специална терапия за рамото и Николай Николов, който също е на облекчен режим за момента поради травма.

Селекционерът Пламен Константинов започна с Георги Братоев, Влади Николов, Тодор Алексиев, Ники Пенчев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и либеро Теодор Салпаров. В първите две части за сервис влезе само Мирослав Градинаров, а родните представители доминираха изцяло, като диктуваха играта.

След това бяха предприети смени, като в игра влязоха всички налични волейболисти. В третата част играта вървеше точка за точка, като след равенството 24:24, нашите изпуснаха пет възможности за приключване на гейма, а в последствие това успяха да направят словаците и спечелиха тази част, като намалиха резултата на 1:2 гейма..

В четвъртата част извън терена бяха Тодор Алексиев и Владо Николов, но българите показаха старание и желание за успех, като отново имаше българска доминация. Националите ни водеха изцяло в резултата и затвориха гейма без премеждия, а с това постигнаха и крайната победа.

Реализатор за победата на България стана Владимир Николов с 15 точки. Николай Пенчев добави 13 точки за успеха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай