Волейболистките на България седми на Световното до 23 години

Волейболистките на България седми на Световното до 23 години | StandartNews.com

Националният отбор по волейбол на България за жени до 23 години завърши на седмо място в крайното класиране на Световното първенство в Анкара (Турция).

Родните представителки победиха Тайланд с 3:2 (25:21, 21:25, 17:25, 25:11, 15:8) в последния си мач от Мондиала. С този успех младите ни волейболистки, водени от треньора Атанас Лазаров завършиха достойно първенството, като взеха седма позиция, а тайландките останаха осми.

Двубоят продължи 122 минути, като бе изпълнен с множество обрати и амлитуд, и напрежение за двата тима. Родните представителки успяха да се върнат в играта, след като изоставаха с 1:2 гейма. В трудния момент те обаче, те демонстрираха характер, като се стабилизираха и показаха възможности. В четвъртата част Гергана Димитрова направо смрази съперничките, като след нейн сервис нашите дръпнаха с разгромното 11:4. До края на мача Димитрова отбеляза много силна игра, което допринесе за крайния успех.

В тайбрека националките ни запазиха същото темпо, а сервисът ни тормозеше противниковото посрещане. Волейболистките на България започваха да диктуват играта и поведоха с 8:4. като устояха на атаките на тайландките, за да сложат финалния акорд с разлика, а с това да се поздравят с крайната победа.

Реализатор за победата на България стана Силвана Чаушева с 14 точки. Гергана Димитрова добави 10 точки за успеха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай