Волейболистите отнесоха Кипър

Капитанът Алексиев със здравословен проблем, не игра

Волейболистите отнесоха Кипър | StandartNews.com

Опава. Волейболните ни национали очаквано стартираха с чиста победа с 3:0 (18, 19, 5) над аутсайдера Кипър в световната квалификация в чешкия град Опава. Възпитаниците на Камило Плачи отнесоха играчите от Острова на Афродита и дори не се изпотиха. Третият гейм продължи едва 16 минути. Любопитното беше, че съперникът не направи нито една точка в тази част, като и петте в актива на Кипър дойдоха след грешки на българите. Селекционерът Плачи не вкара в игра капитана Тодор Алексиев. По-късно стана ясно, че той има някакъв здравословен проблем.

"Не е сериозен и затова нямаше нужда да се рискува излишно", уточни от Опава асистентът на италианеца Николай Иванов. Според него мачът е бил полезен за нашите, макар съперникът да не е сериозен дразнител. "Пробвахме залата и си направихме някои изводи", заяви Иванов.

Диагоналът Цветан Соколов стана най-резултатен с 15 точки и 57% успеваемост в нападение. Валентин Братоев добави девет. Българите направиха 9 блокади срещу 4 за съперника, а директните точки от начален удар бяха 12 срещу два.

"Трябваше да запазим концентрация, за да спечелим и да се запазим за Холандия. Знаем, че следващите два мача ще са много тежки. Холандия е отборът, който ни се струва по-класният спрямо Чехия, но пък чехите са домакини и трябва да се внимава", каза либерото Теодор Салпаров. Мачът на истината предстои - днес от 16,30 ч срещу Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай