Волейболистите обраха Икарите

Волейболистите обраха Икарите | StandartNews.com

"Чудо на стандарт" взе награда за пробив

Българският национален отбор по волейбол доминира при наградите "Спортен Икар" на на фондация "Български спорт". Момчетата на Пламен Константинов спечелиха големия приз за Постижение на годината. Това е прецедент, защото за пръв път престижното отличие се дава на отбор. Волейболните ни национали заслужиха това признание с цялостното си успешно представяне през годината. Те завоюваха четвъртото място на първенство на Стария континент в София и взеха сребърните медали от Европейските игри в Баку. Наградата за "Шампионско дълголетие" отмъкна капитанът на националният ни отбор Владимир Николов. Той заслужи статуетката, заради изключително успешната си кариера и най-вече за приноса в представянето на отбора през 2015 г.

Женският ни ансамбъл по художествена гимнастика отново грабна "Спортен Икар" в категорията "Отбор на годината". Грациите ни спечелиха сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в Лисабон. Момичетата на Ина Ананиева завоюваха и сребърен медал в многобоя и бронзов на два обръча и три бухалки на световното първенство.

Наградата за "Пробив в елитния спорт" грабна чудото на "Стандарт" Даниел Асенов, заради спечелването на европейското първенство по бокс в кат. до 52 кг. Отличието за "Достойно представяне" отиде при световната и европейска шампионка по кану на 200 м Станилия Стаменова. Официалната церемония, на която ще бъдат връчени наградите "Спортен Икар" за 2015 година, ще се състои на 17 декември в Националната галерия "Квадрат 500".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай