Шок! Обявиха Данчо и волейбола за нередовни

Шок! Обявиха Данчо и волейбола за нередовни | StandartNews.com

"Марек" удари инженера на втора инстанция

Българският волейбол се разтресе само месец преди европейското първенство, на което сме домакини с Италия. Оказа се, че президентът на родната федерация инж. Данчо Лазаров и Управителният съвет са нелегитимни, гръмна "Блиц". Това става ясно от решение на Софийския апелативен съд (САС), който отмени това на Софийски градски съд (СГС).
На свое заседание САС е разгледал жалба на шампиона "Марек". Тя бе подадена след отчетно-изборното събрание на централата в курорта Златни пясъци на 10 октомври 2012 г.

Там Лазаров бе преизбран за глава на волейбола, а към УС бяха вписани още няколко човека. Според опозицията сбирката е била юридически необоснована и се е състояла извън мястото, където е трябвало да бъде задължително проведена - София. Веднага след като новото ръководство беше входирано за вписване в СГС, "Марек" изреваха. И спечелиха на втора инстанция. Почти сигурно федерацията ще обжалва решението на Апелативния съд във Върховния касационен съд (ВКС). Някакво развитие обаче би имало най-рано през 2016 година.

Това означава, че волейболната ни федерация е принудена в следващата една година да насрочи събрание за избор на нов президент и нов Управителен съвет. И няма къде да мърда. Както "Стандарт" писа, фаворит за нов шеф е Любо Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай