Вторник,

САЩ сгази България на Световното по волейбол

От: Failed to load user -
7793
САЩ сгази България на Световното по волейбол
A
A
A

Женският ни национален отбор по волейбол записа поражение с 0:3 (7:25, 19:25, 16:25) гейма срещу отбора на САЩ на провеждащото се в Италия Световно първенство, информира официалната страница на БФ Волейбол.

ПЪРВИ ГЕЙМ: първото техническо прекъсване беше при резултат 8-7 в полза на САЩ. Резултатът вървеше точка за точка и не позволихме на американките да натрупат по-голяма точкова разлика, но все пак второто прекъсване в сета беше отново за САЩ с преднина от една точка (16-15). След него обаче българското посрещане беше разколебано и САЩ успя да поведе при 20-17 и при 22-17 Кузюткин прекъсна играта, но българският тим не успя да намери отговор на острите атаки на САЩ. При 24-17 руският наставник на България отново взе тайм аут, но изгубихме частта при 17-25.

ВТОРИ ГЕЙМ: отново не позволихме на американките да вземат аванс в първите минути на тази част, но все пак по време на първото техническо прекъсване САЩ отново водеше с 8-7. След това американските волейболистки успяха да направят разлика и при 12-8 Кузюткин прекъсна играта. Това обаче не помогна особено и второто техническо прекъсване в мача беше 16-10 за американките. Сервисът на Диана Ненова обаче разколеба посрещането на нашите противнички и направихме серия от няколко точки, за да доближим американките при 17-21. При 23-18 българският селекционер отново прекъсна играта, но това не внесе нужното спокойствие у нашия тим и загубихме гейма при 25-19.

ТРЕТИ ГЕЙМ: САЩ взе лидерството в гейма и поведе с 5-1, но постепенно настигахме опонентките си и изравнихме при 7-7, но първото техническо прекъсване беше в полза на САЩ при 8-7. Изравнихме при 11-11, но при 13-11 за САЩ Кузюткин поиска прекъсване. Американките обаче не загубиха своя ритъм на игра и второто техническо прекъсване в гейма беше отново в тяхна полза при 16-11. Сервисът на американските волейболистки затрудни българското посрещане, а съвсем резонно от това пострада и организирането на атаката. От своя страна САЩ не се разколеба в нито един елемент и затвори гейма при 25:16.

В петък българските волейболистки почиват, а в събота и неделя играят съответно срещу Казахстан и Холандия.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com