Сърбия взе титла за милион долара

Сърбия взе титла за милион долара | StandartNews.com

"Орлите" след удара в Лигата: Жалко за Рио!

Сърбия спечели за исторически първи път един от най-големите турнири на национално ниво по волейбол - Световната лига. Съседите ни надиграха на финала деветкратния носител на този трофей Бразилия с 3:0 (22, 22, 21) в зала "Таурон Арена" пред 5000 зрители в Краков. Така "орлите" развалиха прокобата, след като до този момент имаха пет загубени битки за златото, а три от тях - именно срещу бразилците. Така националите ще приберат 1 милион долара от наградния фонд на турнира. Марко Ивович беше най-резултатен за победители с 16 точки. След двубоя той получи наградата за най-полезен играч и 30 000 долара с нея. Той прибра още 10 бона, тъй като попадна и в идеалния отбор на Лигата.

"Велика нощ. Благодаря ви, обичам ви", заяви Ивович. "Жалко само, че няма да можем да участваме на олимпиадата", добави той.

Сърбите пяха с пълно гърло химна, докато получаваха златните си медали. Селекционерът Никола Гърбич също се качи на подиума и плака от радост. "Най-великият момент в живота ми", изхлипа той. После партито продължи и в съблекалнята, където играчите пяха "Обичам те, Сърбия", докато се пръскаха с шампанско.

Веднага поздравления отправиха президентът на Сърбия Томислав Николич и премиерът Александър Вучич. "Спечелихме всичко. Този ден отваря нова страница в историята на сръбския волейбол", заяви Николич. "Момчета, поздравления - вие влязохте в историята", добави Вукич.

Вчера стотици се стекоха на летището в Белград, за да посрещнат своите герои. Хиляди пък следяха идването им на живо по Фейсбук и сайтовете в Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай