Само Ганев ще бори Инженера

Само Ганев ще бори Инженера | StandartNews.com

Вдигнаха двама за контролите със сърбите

Един от основните опоненти на Данчо Лазаров се отказа от битката с него часове преди Общото събрание, което е днес в Пловдив. Бившият президент на националната лига Красимир Илиев оттегли кандидатурата си за шеф на федерацията по волейбол. Той стори това с открито писмо до медиите. Според Илиев съществува опасност сбирката под тепетата да се окаже нелегитимна. "Причините за решението ми са няколко, но основните от тях са свързани с чисто юридически аргументи. Вероятността и това Общо събрание на Българската федерация по волейбол да е нелегитимно е много голяма. Подробности ще изложим на по-късен етап.

Не зная дали това се дължи на некомпетентност на юридическия екип на федерацията или на умишлено допуснати пропуски от тяхна страна с цел да се застраховат в случай, че настоящото статукво бъде променено. В първото се съмнявам, второто ни поставя в ситуация на едно безсмислено Общо събрание", твърди Илиев. Той обяви също, че рязката промяна в управата може да доведе и до стрес в националния отбор преди европейското първенство. Така надпреварата се очертава да бъде от два коня - Лазаров, който твърдеше, че ще напусне, и Любо Ганев.

В същото време дойдоха добри новини от лекарския щаб на националния отбор. Николай Николов и Станислав Петков са възстановени от травмите си и са на линия за контролите със Сърбия. Първата бе снощи и се игра при закрити врата. Днес от 20,30 часа двата тима ще се срещнат отново пред зрители и журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай