Професор спасява Скримов за Евроволей

Професор спасява Скримов за Евроволей | StandartNews.com

Ще играем като Русия, заяви Драган Нешич

Националите Тодор Скримов и Станислав Петков бяха на преглед в Италия при известния специалист по раменна става професор Дзузепе Порчелини. Двамата се оплакват от болки именно в тази област на ръцете, с които атакуват. След визитацията при доктора станало ясно, че контузиите не са сериозни и двамата ще са готови за Евроволей, на който сме домакин заедно с Италия. Засега обаче професор Порчелини е препоръчал на Скримов и Петков да тренират на облекчен режим. Момчетата на треньора Пламен Константинов ще трябва да правят и специални упражнения за укрепване на мускулатурата.

Междувременно женският ни национален отбор записа тежко поражение с 0:3 от Русия (-6, -14, -25) в първия мач на Евроволей в Белгия и Холандия. Треньорът на родните състезателки Драган Нешич окачестви загубата като мотивираща. "Те влязоха много мобилизирано в първия гейм и това бе очаквано след техния неуспех в Световната купа. Това бе и моето притеснение. В следващите мачове обаче ще излезем още по-настървени. Ще играем така както Русия игра срещу нас", заяви специалистът. Нешич е уверен в успеха на България. Той е сигурен, че волейболистките ни могат да играят много по-добре.

Късно снощи женският национален отбор игра втория си мач от шампионата на Стария континент. Родните ни волейболистки се изправиха срещу отбора на Хърватия. Съперникът също загуби първия си двубой с 0:3 от четвъртия отбор в нашата група - Беларус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай