Пламен Константинов води националите до Игрите в Рио

Пламен Константинов води националите до Игрите в Рио | StandartNews.com

София. Пламен Константинов ще остане начело на националния отбор по волейбол до Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това обяви пред ТВ7 президентът на родната централа Данчо Лазаров.

Той допълни, че само български треньори ще бъдат начело на мъжкия национален отбор по волейбол. Това ще е линията, която ще следва федерацията в следващите години.

"Разговорът който водихме с него (Константинов - бел.ред.), още един път подчертавам, беше за бъдещето на националния отбор. Останах с впечатлението, че Пламен е готов и ще води отбора на европейското първенство и по-натам. А нашата позиция е да се доверяваме на български треньори. Имаме доказали се специалисти, които са показали резултати. На Пламен му предстои тепърва да постига резултати", коментира Лазаров.

Лазаров коментира още, че федерацията няма да изисква от Константинов да води само и единствено националния отбор.

"Считам, че националният селекционер трябва да има възможност да работи и с клубни отбори. Това се практикува в много страни. Опитът ни с целогодишно ангажиране на Камило Плачи бе изключително неудачен", смята Лазаров.

Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров заяви, че братята Братоеви обезателно трябва да бъдат върнати в националния отбор. "В българския волейбол мазен кокал не съществува, а хората, които го управляват, го правят изключително добре, без да получават за това и стотинка", заяви пред TV7 босът на централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай