Пламен Константинов: Щастливи сме от тази победа

Пламен Константинов: Щастливи сме от тази победа  | StandartNews.com

Българският национален отбор по волейбол победи Канада с 3:2 (25:20, 19:25, 25:22, 25:27, 12:15) в мач от 5-ия кръг от Група С във втора дивизия на Световната лига, който се игра в град Съмърсайд.

„Беше труден и много равностоен мач. Канадският отбор започна по-добре, но след това ние се завърнахме и направихме обрат. Този успех беше важен за нас. Исках да спечелим поне един мач в Канада, така че сме много щастливи от тази победа. Радвам се за всички играчи, за тези които влязоха след втория и третия гейм и помогнаха да се обърне мача. Показахме, че можем да спечелим като отбор. В някои моменти имахме трудности, но направените смени промениха играта и това ни помогна да спечелим", заяви на официалната пресконференция след мача селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Този мач бе подобен на нашите предишни срещи, в които се борихме здраво, но качеството ни на игра не бе достатъчно високо и срещу опитен отбор като България, това прави разликата. Не успяхме да затворим мача в четвъртия гейм и трябва да продължим да работим, за да станем по-добри", сподели пък неговият колега начело на домакините Глен Хоуг.

„Беше добър мач за нас, защото спечелихме. Като изключим резултата, нивото ни е все още много далеч от обичайното. Със сигурност трябва да го подобрим. Гледаме напред към следващите мачове, особено на финалите", коментира пък капитанът на България в този двубой Андрей Жеков.

„България игра като отбор, който няма какво да губи и е така, защото те са домакини на финалите. И когато имаш тим, който е в такава ситуация, е нужно да подобриш своята игра. Точно това трябва да направим и ние в следващия мач", каза капитанът на домакините Фредерик Уинтърс.

Със спечелените 2 точки „лъвовете" се утвърдиха на второто място в групата с 10. Лидер е Канада с 15 точки, а двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя от 02:00 часа. Сблъсъкът ще можете да гледате на живо по БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай