Пламен Константинов: Гоним 4 победи

Пламен Константинов: Гоним 4 победи | StandartNews.com

Опашки пред касата на ДКС за мача на националите по волейбол срещу Куба

Като влязох в обновената зала „Конгресна" на ДКС във Варна се почувствах като у дома си. Като състезател, а сега като треньор съм си все едно вкъщи, каза наставникът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов и призна, че му е домъчняло за Варна и за вярната варненска публика. Разчитаме да спечелим всички мачове в морската столица, заяви Гибона. Но освен победите, които гоним, важната е играта от нашата страна на мрежата, допълни той. Старши треньорът се надява на бързо сработване между Владо Николов и Андрей Жеков, които отдавна не са играли заедно.  

Ще има почивка след финалите на Световната лига, беше категоричен Пламен Константинов за момчета, които ще се присъединят след Европейските игри в Баку.Надявам се срещу Аржентина да играя на познатото ниво, каза капитанът Владо Николов, който ще се опита да направят сработката с Андрей Жеков още срещу Куба, която е с доста подмладен отбор.Вчера беше третата тренировка на националите ни след идването им във Варна.

Наставникът Родолфо Санчес и капитанът на кубинския волейболен тим похвалиха условията, които предоставя ДКС, като казаха, че са идеални. Те посочиха, че това е хубаво място за провеждане на такъв форум и се надяват на по-добро представяне срещу българите в сравнение с двата домакински мача в Куба.

Ден преди първия мач срещу Куба в събота се изви опашка пред касата на ДКС.Билетите са почти на свършване. Входът за чисто новата , модерна и оборудвана със суперклиматична система зала е по 5, 10 и 15 лева. Важното е момчетата да се чувстват като у дома, а нали знаете у дома и стените помагат, а публиката е 13-ят играч, каза шефът на ДКС Минко Христов. Официалната трибуна също е готова да приеме ВИП феновете на волейбола. Както даде заявка преди седмица ,очаква се да дойде да подкрепи националите лично премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай